Internet

Beskrivelse af Internet

Det kan måske komme som en overraskelse for mange, men der er et enormt forbrug af ressourcer forbundet med internettet. Én ting er hosting af verdens store udbud af hjemmesider, en anden er forbrugernes anvendelse af disse på daglig basis. Dette være sig gennem streaming, beskeder fra Snapchat og sange fra Spotify, det hele udleder CO2.

Det uafhængige nyhedsmedie Zetland udgav en dybdegående artikel om netop dette d. 26.6.2019, hvori de påpeger gennem faktuelle data, at internettet udleder ligeså meget CO2 som hele verdens flytrafik!

Der er med andre ord en kolossalt udfordring, da der i 2025 forventes at være ni gange så mange internetforbundne ting, som der vil være mennesker i verden.

InternetTjek.dk fokuserer meget på, hvilke miljøhensyn selskaber på vores sammenligningsservice skaber og ikke mindst prioriterer. Markedet for internet i Danmark er centreret på få og store udbydere, hvilket i sig selv er en god ting for miljøet. Disse store selskaber har så mange brands, som de markedsfører som selvstændige virksomheder.

Man skal dog som forbruger ikke tage fejl af, at det er en klar miljømæssig styrke med få store selskaber. Det skaber nemlig en effektivisering qua selskabernes centralisering, hvilket reducerer anvendelsen af ressourcer.

Når du vælger dit kommende internetabonnement på InternetTjek.dk kan du derfor være sikker på, at der tages hensyn til miljøet og at selskabernes for både klimaets og deres egen økonomiske skyld efter bedste evne forsøger at reducere brugen af ressourcer.
Hjemmeside:
https://internettjek.dk
Hvem står bag?
Pricebook ApS